Συμβουλευτική Γονέων

Η Συμβουλευτική Γονέων  διενεργείται από την ομάδα των ψυχολόγων του Κέντρου μας και αφορά όλους τους γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην διαχείριση της συμπεριφοράς και των συναισθημάτων του παιδιού τους.

Αφορά επίσης γονείς παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, οι οποίοι εκπαιδεύονται στο να κατανοήσουν την διαφορετικότητα του παιδιού τους και να μπορέσουν να το βοηθήσουν ουσιαστικά ώστε να βελτιωθεί τόσο η λειτουργικότητα των παιδιών όσο και η καθημερινότητα των ίδιων των γονέων αλλά και των αδερφών.

Επιπλέον οι γονείς των παιδιών με ΔΕΠΥ παίρνουν σημαντικές οδηγίες προκειμένου να βοηθήσουν το παιδί να διαχειριστεί την παρορμητικότητά του και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του.

Η ομάδα μας θεωρεί απαραίτητο όταν ένα παιδί αντιμετωπίζει συναισθηματικές ή κοινωνικές  δυσκολίες, οι γονείς του να παρακολουθούν πρόγραμμα Συμβουλευτικής, προκειμένου να μπορέσουν και οι ίδιοι να  αναγνωρίσουν , να κατανοήσουν  και να  διαχειριστούν  τις δυσκολίες  του παιδιού τους  έτσι ώστε να βελτιωθεί η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του παιδιού και κατά συνέπεια η συμπεριφορά του και η καθημερινότητά του.

 Η Συμβουλευτική μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στους γονείς βοηθώντας τους να αποδεχτούν το παιδί τους και να το στηρίξουν σε μια δύσκολη φάση, δίνοντας έμφαση και σε άλλες πλευρές της προσωπικότητας του και της ζωής του.

Προτείνεται οι συνεδρίες της Συμβουλευτικής Γονέων να διενεργούνται από διαφορετικό ψυχολόγο από αυτόν που παρακολουθεί το παιδί, προκειμένου να τηρείται το πρωτόκολλο εχεμύθειας και να μην χάνεται η εμπιστοσύνη του παιδιού προς τον ψυχολόγο του. Εξαίρεση στα παραπάνω αποτελεί η ψυχοεκπαίδευση γονέων παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές αυτιστικού φάσματος ( ΔΑΦ).

Κατασκευή ιστοσελίδων & φιλοξενία @ Smarthost.gr 2024

Μετάβαση στο περιεχόμενο