Εργοθεραπεία

Στο «Συν-Πορεύομαι», η εργοθεραπευτική ομάδα ασχολείται με την θεραπευτική παρέμβαση των διαταραχών που εμφανίζονται στα αισθητηριακά συστήματα ,σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής, στην ανάπτυξη της κινητικότητας καθώς επίσης και στην πρώιμη παρέμβαση. Η ομάδα μας ως κύριο εργαλείο της χρησιμοποιεί το παιχνίδι, προκειμένου να μπορέσει το κάθε παιδί να βιώσει και να γενικεύσει τις δεξιότητες στις οποίες εκπαιδεύεται.

Βοηθούμε το παιδί να αναπτύξει δεξιότητες που σχετίζονται με την  λεπτή και αδρή κινητικότητα , γνωστικές, αντιληπτικές δεξιότητες ,  να αναπτύξει την συγκέντρωση στον απαιτούμενο για την ηλικία βαθμό, προκειμένου να βοηθήσει το παιδί να είναι λειτουργικό και ανεξάρτητο σε καθημερινές δραστηριότητες της ζωής του. Στο Κέντρο μας χρησιμοποιούμε 4 ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που βασίζονται στην μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (S.I.). Επίσης στο ένα παράρτημά μας, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη αυλή, η οποία χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της θεραπείας και προσωμειώνει τις πραγματικές συνθήκες και το φυσικό αισθητηριακό περιβάλλον, προκειμένου τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με καθημερινά ερεθίσματα, παιχνίδια που συναντούν στην καθημερινότητά τους, να διασκεδάζουν και να γενικεύουν ευκολότερα τις εκπαιδευόμενες δεξιότητες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με αυτόν τον τρόπο καταστάται πιο εύκολα κατανοητό από τον γονέα το πως και ο ίδιος μπορεί να συνεχίσει την θεραπεία στο σπίτι και να βοηθήσει ουσιαστικότερα το παιδί του, έχοντας πιο γρήγορη βελτίωση.

 

Για την αξιολόγηση χρησιμοποιούνται κλινικές παρατηρήσεις, διάφορα σταθμισμένα εργαλεία, όπως DTVP -3, Sensory Profile κ.α, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην λήψη ιστορικού από τον γονέα.

Η εργοθεραπευτική μας ομάδα  παρέχει εξειδικευμένη παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους με:

  • Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)
  • ΔΕΠΥ
  • Ψυχοκοινωνική Καθυστέρηση
  • Νοητική Υστέρηση
  • Σύνδρομα
  • Εγκεφαλική Παράλυση
  • Μαθησιακές δυσκολίες

Κατασκευή ιστοσελίδων & φιλοξενία @ Smarthost.gr 2024

Μετάβαση στο περιεχόμενο